Wie zijn wij?

Blaaskapel “Dàzeikoe Wanne” is een samenvoeging van Bloaskapel “De Krinkelbloazers” en Blaaskapel “Dàzeikoe” . Bloaskapel “De Krinkelbloazers” is opgericht op 27 mei 1980 als blaaskapel van de carnavalsvereniging “De Krinkelkoppen”.

Binnen de Osse carnavalsclubs was er behoefte aan blaasmuziek tijdens hun activiteiten. Een enkele club had een eigen kapel, maar die zijn later zelfstandig verder gegaan.

Ook binnen CV “De Krinkelkoppen” was er deze behoefte. En zo werden door enkele bestuursleden muzikale leden benaderd om samen met muzikanten uit de Osse wijk de Krinkelhoek een “bloaskapel” op te richten.

Hiermee was de oprichting van Bloaskapel  “De Krinkelbloazers” een feit.
Vele jaren met optredens binnen de activiteiten van CV “De Krinkelkoppen” en andere Osse carnavalsactiviteiten volgden. Ook buiten het carnavalsseizoen waren er optredens in binnen en buitenland. Zoals dweilkapellenfestivals en de wijnfeesten in Duitsland.


In de loop der jaren wisselde de muzikale bezetting van de kapel “De Krinkelbloazers”. En er ontstond binnen de veranderende carnavals- en feestwereld een behoefte aan dansbare en populaire feestmuziek. Het repertoire veranderde van traditionele carnavalsmuziek naar een breder repertoire.

Hierdoor werden de speelmomenten voor de “De Krinkelbloazers” minder en korter, met als gevolg dat het vaak bleef bij enkele nummers tijdens het protocol en eventueel nog een setje later in de avond. Daartegenover stond een steeds grotere vraag naar blaaskapellenmuziek bij andere activiteiten in het Osse carnavalsland. Ook hieraan probeerde “De Krinkelbloazers” gehoor te geven.

Dit heeft in het seizoen 2004-2005 geleid tot een splitsing van “De Krinkelbloazers” in twee kapellen.

Een deel van de muzikanten ging aangevuld met leden die een instrument zijn gaan spelen verder als de kapel van “De Krinkelkoppen”: “De Krinkelbloazers”.


Het andere deel van de muzikanten is verder gegaan als Blaaskapel “Dàzeikoe”. En zij zijn de behoefte aan feest- en kapellenmuziek in het Osse carnavalsland gaan invullen.

Blaaskapel “Dàzeikoe” werd opgericht op 18-2-2005 en heeft sindsdien bij alle denkbare feest- en carnavalsactiviteiten op vele podia gestaan.

Bij veel grote evenementen in binnen en buitenland waren zij te horen.

Dàzeikoe ondersteunde muzikaal vele jaren de intocht van Sinterklaas en andere activiteiten van onder meer de Osse centrum ondernemers.


Daarnaast is Dàzeikoe al vele jaren te horen op kerstmarkten in Nederland en Duitsland waar ze niet alleen opvallen door hun Kerstmannenoutfit maar ook door de verrassend swingende arrangementen van bekende kerstnummers hetgeen bij het publiek zeer in de smaak valt.

Zowel Bloaskapel “De Krinkelbloazers” als Blaaskapel Dàzeikoe hebben in de coronaperiode weinig tot niet kunnen repeteren en spelen. Dit heeft geresulteerd in het feit dat vele muzikanten zijn gestopt met muziek maken in het algemeen of in kapelverband. In de jaren voor corona ondersteunde muzikanten van beide kapellen elkaar al eens als er gaten waren in de bezetting bij een optreden. Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat beide kapellen samen om de tafel zijn gaan zitten en hun  gezamenlijke muzikale toekomst tijdens dit samenzijn hebben besproken.


Sinds het voorjaar van 2022 wordt er gezamenlijk gerepeteerd en de première van de beklonken muzikale samenwerking was tijdens de jaarlijkse dweilkapellendag in Groenlo op Hemelvaartsdag.

Na het grote succes in Groenlo hebben de leden van beide kapellen besloten om samen verder te gaan onder de naam Blaaskapel “Dàzeikoe Wanne”.

Een nieuw gekozen repertoire waarin plaats is voor traditie, maar zeker en vooral ook herkenbare feestmuziek, is al meerdere keren met succes vertolkt tijdens diverse gelegenheden.

Kortom, door de geslaagde samenwerking van 2 echte Osse blaaskapellen, is er een nieuwe enthousiaste club van muzikanten ontstaan dat er op vertrouwt nog in lengte van jaren hun muzikale klanken ten gehore te brengen in Oss en ver daarbuiten.


Mocht je door het lezen van het ontstaan van Dàzeikoe Wanne geïnteresseerd zijn geraakt in onze blaaskapel, schroom dan niet om contact op te nemen via e-mail adres: info@dazeikoe.nl

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste muzikale versterking van alle blazerssecties.