Dàzeikoe op weg naar carnaval 2008

Geschreven door Hans op .

Het carnavalsseizoen is al weer enkele maanden oud. Een periode met vele geslaagde optredens. Een kleine terugblik op de afgelopen 2 maanden.


Zo is er natuurlijk de opening geweest van het Carnavalsseizoen. Tijdens zowel de onthulling van Jeugdprins Levi d'n Urste en Adjudant Ruben op het Walplein, als bij de onthulling van Stadsprins Peet d'n Urste en adjudant Gradje in de Groene Engel, zijn we aanwezig geweest. Hier zijn enkele van onze nieuwe nummers in premiere gegaan.

Als u dan dacht dat dit echt wel genoeg was geweest voor 1 weekend, kent u Dazeikoe nog niet.... De volgende ochtend werden we verwacht in Lith om onze Goede Sint een warm welkom te blazen.

En ook daarna waren we nog niet klaar; de foto's van de nieuwe hoogheden werden traditiegetrouw, zondagmiddag na de bekendmaking, opgehangen in de residentie van de SCVO. Dit jaar vond dit weer plaats in Zalencentrum Vivaldi. En ook daar hebben we onze noten geblazen. Een weekeinde om eens lekker warm te draaien.

Sinterklaas heeft dit jaar vaker een beroep op ons gedaan. Niet alleen om te spelen, maar ook om onze instrumenten te "lenen". Dit hebben wij met alle liefde en plezier gedaan. Dit is allemaal te bewonderen in ons fotoboek. Van de intocht en het Pietenspektakel is Oss tot de muzikale invullingen in Nijmegen en Lith.

De Sint heeft toen plaatsgemaakt voor de Kerstman. Deze heeft eveneens een beroep op Dazeikoe gedaan. Heel de kapel in de bekende rood-witte outfit als Kerstmannenkapel op pad. Speciaal hiervoor een aantal nieuwe kerst en winterland liedjes ingestudeerd. Zo waren wij 4 dagen te bewonderen in de stad tot genoegen van het winkelende publiek als ook de centrum ondernemers. Ook bij evenementen op Winterland zij wij nog te horen geweest.

De eerste optredens en evenementen in het nieuwe jaar zitten er ook weer op. Nog enkele nieuwe nummers worden aan het repertoire toegevoegd en dan zijn we klaar voor carnaval 2008. U kunt ons de komende weken op vele plaatsen tegenkomen. Waar? Kijkt u in onze agenda. Tijdens de Carnavalsdagen zelf zijn wij op vele plaatsen te zien en te horen.

Fijne Carnavalsdagen, Dazeikoe!