Dàzeikoe on Wintertour

Geschreven door Hans van den Brink op .

En toen was het alweer 2007... Hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen dan met een knallend Nei-Joars feest?? Dit jaar was er gekozen voor een totaal ander opzet; een gecombineerde organisatie van PCV de Krinkelkoppen, CS de Raauw Ossekar en de SCVO met als speciale gast: stichting carnavalsviering Berghem. Nadat de hoogheden hun woordje hadden gedaan was het tijd voor een groot feest. Er waren maar liefst vier kapellen die samen met de band Hike, een ernstige poging hebben gedaan om het dak eraf te blazen. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes en zoals de foto’s getuigen, hebben we ons zeer vermaakt...

Vroeger, heeeel vroeger, toen Dàzeikoe nog niet bestond, vierden wij allen carnaval bij PCV de Krinkelkoppen in d’n soos aan de Oijenseweg. Deze club is opgericht op 26 december 1973 en als je even meerekent betekent dat een jubileumjaar, nl. 3 kerrus elf. Op de receptie ter ere van dit jubileum konden we natuurlijk niet ontbreken. Na ons setje zijn we nog blijven hangen ter ere van de nostalgie en de tafel die toch wel zeer vertrouwd hing...
 
Na een jubileum van de Krinkelkoppen 14 Januari, was er de vrijdag erop alweer een jubileum. Dit keer van alle boerenbruidsparen die ooit “getrouwd” zijn sinds 1981. Het feest was georganiseerd door CV de Bôtterkouzers en werd gehouden in het Lido. Tijdens onze mentale voorbereidingstijd voorafgaand aan het optreden, kwam een Dàzeikoe-lid van het eerste uur, geïnspireerd op de ruime locatie, op het baanbrekende idee om On Tour te gaan... Dat hebben we geweten: elk hoekje van de zaal werd benut en het publiek volgde... met tafel en al... Na dit zeer uitputtende setje, is er nog lang doorgefeest.

Er is een club in Oss die elk jaar hun oprichtingsdatum herdenkt: CV De Vrolijke Vagebonden. Om dit feestje muzikaal op te fleuren was Dàzeikoe aanwezig, afgelopen zaterdag. Het is zo’n feestje waar je moet zijn geweest om het te snappen.. Zanger(es)s(en) van allerlei kaliber en een fantastische loterij, aangevuld met de nodige meezingers en alcohol.... Klinkt veelbelovend?? Zie ons fotoboek!!

Klûnen. Ooit begonnen als een alternatief voor de elfstedentocht, verkleed de kroegen van Oss langsdweilen... Hoewel het doel nog steeds stempels verdienen is, zie je helaas nog maar weinig verkleedpartijen. Met een selectie van ons kapelleke zijn we de sfeer in de verschillende kroegen gaan ‘proeven’.  De tijd vliegt als het gezellig is en ook al hebben we niet alle cafés met een bezoek vereerd, de nodige biertjes, buttons en stempels rijker zijn we huiswaarts gekeerd.