Twee R-OSS-Etten uitgereikt aan Dàzeikoe leden

Geschreven door Dàzeikoe (Beheerder) op .

Op de twaalfde verjaardag van Blaaskapel Dàzeikoe hebben Stadsprins Bennie d’n Urste; Adjudant Igor; Stadsjeugdprins Pim d’n Twidde en Adjudant Mitchell carnavallers geëerd die zich 11-22-33-44 jaar inzetten voor het Osse carnaval. Binnen Dàzeikoe viel deze eer bij Geert(44) en Jolanda (33) Nederkoorn.

Bij Geert Nederkoorn lopen Muziek en Carnaval als 2 rode draden om elkaar heen. Zijn voorliefde voor muziek en carnaval heeft hij als snel kunnen combineren binnen de Muziekvereniging Hartog en de diverse kapellen waarvan hij deel heeft uitgemaakt. Bij De Raauw Ossekar was hij binnen het Osse Span al opgevallen en hebben ze hem later als Grootvorst gevraagd. Ook de planken van de Lievekamp zijn hem niet vreemd. Met Surprise heeft hij menig act tijdens de Pronkzitting verzorgt. Na een tijdje zonder instrument in de optocht met CV Misschien en als Prins bij CV "De Dwarsliggers" RKSV Margriet carnaval gevierd te hebben is de muziek weer op zijn pad gekomen. Nu al weer jaren actief binnen Dàzeikoe.

Bij Jolanda Nederkoorn horen Muziek en Carnaval bij elkaar. Haar voorliefde voor muziek en carnaval heeft zij kunnen overbrengen naar veel andere muzikanten. Naast de kapellen waar zij muziek maakt combineert ze dit ook met het muzikaal begeleiden van andere kapellen en muzikanten. Ook het aanpassen van arrangementen voor muzikanten is haar niet vreemd. Al weer geruime tijd actief als muzikant en muzikaal leider bij Dàzeikoe en sinds enkele jaren ook bij 06-11.

20170218 9001s R Oss et 20170218 9002s R Oss et