99 Jaor Carnavalshistorie geëerd.

Geschreven door Hans op .

In de week dat Dàzeikoe haar 9de verjaardag heeft gevierd zijn 3 leden door de Osse Stadsprins Mariëlle d’n Urste en Stadsjeugdprins Laurens d’n Urste geëerd voor respectievelijk 22; 33 en 44 jaar inzet voor het openbaar carnaval.

Binnen Dàzeikoe is veel carnavalservaring te vinden. De muzikanten van Dàzeikoe zijn naast het maken van muziek ook actief op andere vlakken van het openbaar carnaval.
Rosettenregen

De met de R-OSS-et voor 22 jaar geëerde trompettiste Marja ter Braak heeft het carnavalsgevoel van huis uit meegekregen. Begonnen als dansmarieke bij PCS De Raauw Ossekar heeft ze haar danscarrière vervolgd bij de Prinsengarde van de Osse Stadsprins. Na het dansen is ze muziek gaan maken eerst bij De Krinkelbloazers en later bij Dàzeikoe. Naast de trompet heeft ze sinds een paar jaar ook de pen ter hand genomen. Het begon met het schrijven en samenstellen, samen met anderen, van het jubileumboek van CV ’t Ken Net. Nu het maandelijkse ’t Ken Net ledenblaadje ‘Carnavelleke’.

De met de R-OSS-et voor 33 jaar geëerde trompettist is Jas Huibers. Jas is zijn carnavals muziek carrière gestart bij De Krinkelbloazers. In die periode heeft hij ook een tijdje deel uitgemaakt van ’t Osse Span. Vanaf de oprichting is Jas lid van Dàzeikoe. Jas heeft ook tientallen jaren deel uitgemaakt van de wagenbouwgroep van PCV De Krinkelkoppen. Hij heeft hiervoor in seizoen 1998-1999 de Opperwagenbouwer trofee mogen ontvangen. Nu nog steeds als een van de eerste aanwezig op de speellocaties en speelt nog vlot vele setjes mee. 

De met de R-OSS-et voor 44 jaar geëerde muzikant is Hennie van Heumen. Geen onbekende in het Osse carnaval. Niet alleen zelf maar ook als vader of opa van vele actieve carnavalsvierders. Iemand die het carnavalsvirus aan heel de familie heeft doorgegeven. Gestart als raadslid en commissielid bij de nu ook vijftigjarige CV De Peelknijnen. Vanaf de oprichting actief geweest binnen PCV De Krinkelkoppen. Naast bestuurslid en commissielid is Hennie ook 2x Grootvorst geweest Dit in de seizoenen 1978-1979 en 1979-1980. Als wagenbouwer ook de verzorger van de inwendige mens van de collega wagenbouwers. Hij heeft hiervoor in seizoen 1997-1998 de Opperwagenbouwer trofee mogen ontvangen. Vanaf de oprichting nog steeds actief binnen de ritmesectie van Dàzeikoe en samen met compagnon Jas als eerste te vinden op de speellocaties.