Dàzeikoe @ Vierdaagse 2012

Geschreven door Jolanda op .

Vrijdag 20 juli 2012. Na een lange, gedegen voorbereiding en het beluisteren van vele auditanten uit het land en mutanten uit Oss, had Dàzeikoe de keuze gemaakt. Roel, Carlo, Aeren en Leon mochten mee. Eindelijk was het dan zover, Dàzeikoe ging zijn debuut maken tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!

Om 10.00 uur werden we gastvrij ontvangen in de Malderburch, waar broodjes en koffie op ons wachtten. Na nog even de akoestiek van de kapel uitgetest te hebben, vertrokken we, na een originele logistieke slapstick, lopend met onze begeleider richting startpunt. Het wolkendek brak langzaam open, dus tijd voor wat muziek.


De eerste wandelaars werden door de muzikale klanken Malden binnen geblazen. Na een aantal vrolijke muziekskes en de zon volledig tevoorschijn te hebben geblazen, was het tijd voor een eerste biertje. Verder richting Malden. Omdat het op het parcours nog niet druk was liepen we al musicerend tussen de deelnemers mee.

Onderweg troffen we mede-Ossenaren uit Berghem en hebben we beide laten horen dat we de lijfliederen van de plaatsen nog konden zingen ook. Na dit zangspektakel toog Dàzeikoe verder richting centrum en liet zijn klanken nog op een tweetal plaatsen horen. Etenstijd en de hele entourage ging richting Malderburch voor een heerlijke lunch.

Buikjes strak, zon hoog aan de hemel, begonnen we aan de middag.

Bij elk terras en elke discotheek zouden we spelen. De vaste vraag die werd gesteld was: “Hoe heten jullie? De zeik koe? Wat betekent dat?” En dan blijkt, 35 km van huis, het Osse dialect behoorlijk origineel te zijn!

De DJ bij Hestia, tevens de kastelein, bood ons nog een prachtig zwart bankstel aan, konden we uitrusten. Niet de muzikanten, maar de instrumenten vulden binnen no time de bank. Helaas voor de gulle gever konden we dit cadeau, ivm logistieke slapstick, onmogelijk accepteren. Maar toch onze dank!

Publiek en deelnemers klapten en zongen enthousiast mee en uit Montferland bood zich zelfs een gastdirigent aan. Voor dit gastdirigentschap werd zelfs gul betaald met het nodige gouden vocht. Bedankt en wie weet volgt er een samenwerking in de toekomst.

Dàzeikoe was zo op dreef dat het van geen ophouden wist. Helaas, de politie kwam met blauwlicht en sirene (of niet Ben) om te vertellen dat we van de weg af moesten. Ja, de weg. Geen parcours meer. De Vierdaagse 2012 in Malden was voorbij!

Deelnemers, publiek, mensen van Malderburch, Roel, Carlo, Aeren, Leon  en last but zeker not least, organisatie van harte bedankt voor deze onvergetelijke dag. Als het aan ons ligt tot volgend jaar!

20120720-013s 4Daagse Malden